ANNONS

Årets julkänsla!

/

Årets julkänsla, i ord och bilder.

IMG_2339

Jag har sparat ner bilder på Pinterest, HÄR finns jag på Pinterest för den som vill följa. Är inte superaktiv men kikar in någon gång i veckan kanske. Men ja, såhär ser det ut bland mina juliga pinnar och man får snabbt en känsla, visst? Såhär älskar jag julen. Kanske addera till något mer rött så är julen i box.

Jag tänker mig julen först och främst som en tid för gemenskap, vila och frid. Julefrid. Jag fullkomligen älskar julen och hur vi skapat den tillsammans jag och Carlos. Vi kom tomhänta från varsitt håll och har skapat våra alldeles egna traditioner. Där det bara finns utrymme för det vi tycker är viktigt.

När det kommer till stämningen så är jag helt och hållet inne på grupper av tenn och silverljustakar med ljus i pudriga nyanser. Lingonkransar och granris. Fat med små röda juleäpplen ( är djupt avundsjuk på Sofis silverfat som hon fyndat på loppis, kolla hennes stories ) Doften av kardemumma och kanel. Klassiska krus från Rörstrand med kvistar av enris. Inga moderna inslag. Och jag hoppas så att fredagens loppistur som är inplanerad ger en god skörd på temat jul.

Jag har kikat bak i arkivet lite och hittade lite härlig inspiration som jag samlat till er.

dsc_9835-tile

Ingen jul utan Pärlans kola. Barnen ser den som en självklarhet på gottebordet och jag njuter och myser av att de har sina självklara traditioner på det här viset.

dsc_9718

Traditionellt julgranspynt i form av kristyränglar. Jättehärligt att pyssla med en adventssöndag till exempel.

dsc_9088

dsc_9065-tile

I år ska jag inte pyssla så värst. Lägga tiden till att skapa den där stämningen och baka för det är bland det bästa jag vet om. Men en pappstjärna i en fin tapet kanske jag ändå skulle ta och göra som jag gjorde förra året…Eller en enkel snöflinga?

dsc_9290

Baka med saffran ja tack. Saffranssnittarna är försvinnande goda.

dsc_0090-tile

Såhär såg det ut hos oss förra julen.

dsc_0088-tile

Klassisk dukning hos oss numera. Linneservett + peppis.

7kd32wbls561l8fv1mgj6w-tile

En ny tradition föddes förra året. Att tända ett ljus hos pappa efter gudstjänsten.

dsc_0031-tile

Åh peppen, visst?

Hoppas ni har en fin tisdag! Elle är hängig och dagens sällskap här hemma.

puss

Julia

3
87

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00