ANNONS

En underbar kollega, ett mumisgt recept och inspiration!

/

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Okej, ni vet när man blir uppfylld av energi, inspiration, pepp, glädje och känner att man tillsammans har en sådan samhörighet och lust till att skapa att tiden bara susar fram nästan löjligt snabbt?

Så var det när Mari var hemma hos mig i fredags för snart en vecka sedan. Jag känner Mari sedan tidigare. Hon har varit här vid två tillfällen och förevigat vårt hem till olika reportage på den där mer vita, skira och drömmiga tiden. När allt var väldigt gulligt här hemma.

Sedan kom väl livet emellan och jag har jobbat på med mitt och Mari har ägnat många år åt sin familj i kombo med att plåta mat. Men nu är hon äntligen i färd med att ägna mer tid åt jobb och ingen är gladare än jag. Vi hade så himla roligt ihop och fotade lite härligt material tillsammans som ni ska få ta del av alldeles straxt. Vi har storslagna planer och själv känner jag mig så lycklig att kunna hänga med en kollega lite då och då som har samma ambitioner och med ett starkt estetiskt sinne som tilltalar mig mycket. Dessutom är Mari en fantastisk fotograf.

Okej, jag ska visa er alldeles straxt plus dela med mig av ett mumsigt recept. Men först tipsar jag er om Maris blogg An angel at my table som ni hittar HÄR och hennes Instagram som finns HÄR. Älskar alltsammans. Dagens bästa följtips till er. Älskar hennes energi, stil, kreativitet, estetiska sinne och personlighet. Bilderna är såklart tagna av Mari. Så lyxigt att få dela med mig av såhär proffsiga bilder till er.

För övrigt. Ni förstår mina nerver när jag skulle hälla ganachen visst? Mari sa att jag skulle hålla lilla kastrullen högt upp och hälla långsamt och så avslutade hon med orden EN chans har du Julia. Iiiiiiiiiih! Men det gick. Ja är rent av ett proffs på att hälla ganche över kaka? Ja så säger vi.

Mari Eriksson Photography HDR-1

Mari Eriksson Photography HDR-2

Mari Eriksson Photography HDR-3

Mari Eriksson Photography HDR-4

Mari Eriksson Photography HDR-5

Mari Eriksson Photography HDR-7

Mari Eriksson Photography HDR-9

Mari Eriksson Photography HDR-6

Trippel chokladsockerkaka med pumpapuré

2.5 dl socker
2.5 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
3 tsk cacao
1/2 tsk havssalt
4 stora ägg
3 dl rapsolja
4 dl puree av en butternut pumpa
2.5 dl mandelmjöl
200 gram smält choklad (bain-Marie)

Choklad ganashen:

2 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
50 g smör

Pumpapuré:

1 Butternut pumpa
olivolja

Gör så här:

Börja med att göra pumpapuré. Dela pumpan i mitten och ta bort kärnorna, smörj in dom skurna ytorna med olja och lägg dom med den skurna sidan ner i en ugnsform ha 1 dl vatten i botten på formen och baka i ugnen ca 90 min på 175 grader. Gröp ur köttet och pureea i en matberedare.
Värm ugnen till 175 grader.Spraya ett tunt lager smör i formen och pudra över mjöl.Blanda alla torra ingredienserna förutom mandelmjölet i en skål.Vispa äggen till ett skum sedan häller du i oljan och fortsätter vispa till allt blandat sig. Häll försiktigt i dom torra ingredienserna i äggblandningen i två omgångar.Smält chockladen i en bain-Marie.Ha sedan i pumpapuré,mandelmjölet och det smälta chokladen.Häll smeten i formen och baka i ca 50 min tills stickan kommer ut torr.

Ganachen:

Koka upp grädden i en kastrull.Skär chokladen i mindre bitar.Dela smöret i mindre bitar.
När grädden kokat upp tag bort kastrullen från värmen. Lägg direkt i chokladen. Låt chokladen ligga någon minut, börja sedan röra om sakta tills chokladen smälter och det blir en blank och fin smet.
Tillsätt direkt smöret i mindre bitar och fortsätt röra om tills smöret smält och smeten är blank och fin.Häll över kakan när kakan svalnat helt.Om ganachen stelnat för mycket kan man värma på den på svag värme någon minut.

batch_ halloween 3collage december

Och slutligen, lite shoppinginspiration till er!

Min ljusblåa kofta från Filippa K är äldre men den finns i exakt samma modell men i tre andra färger HÄR.

Lindex har en riktigt fin jumper HÄR för den som blir sugen på stickat pastelligt.

Min klänning från HM finns HÄR. Älskar modellen och kanske borde jag köpa mig en svart också.

En absolut underbar doft från Torplyktan som passar fint i köket finns HÄR. Gullig ask av glas att spara efter att ljuset brunnit ned för gott. Kanske till lite havssalt.

Rutig kökshandduk i ekologisk bomull från Lagerhaus hittar ni HÄR.

Ett klassiskt tårtfat i vitt från Rörstrand i min finaste serie, Swedish Grace finns HÄR.

Kakformar i mängd finns HÄR. Vill också ha en så maffig som Mari har. Blir ju så fint.

Den HÄR kokboken från Adlibris om våra högtider verkar intressant.

Ok nu knyter jag mig nog trots tidig kväll. Fick två och en halv timma av sömn inatt vilket på riktigt är helt hemskt. Kanske inte då och då men jag har ju redan sömnbrist i bagaget så det tär att ha nätter som dessa. Hoppas på en bättre natt och ett mer stabilt blodsocker för Elle så att jag tårta igen mig lite.

PUSS

Julia

3
58

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00