Tankar kring alkohol!

DSC_0209

 

En liten men ack så viktig repris på ett inlägg jag skrev förra året!

Sådärja. Nu har jag samlat mina tankar gällande alkohol.

Observera att detta är mina tankar och hur jag väljer att leva mitt liv. Det här är inget hårt pekfinger ett endaste dugg.

Min uppgift här hos mig är ju att inspirera. Och jag passar på att även berätta hur jag förhåller mig till just alkohol. Kanske väcker det en tanke hos någon av er vad vet jag. Men såhär känner jag gällande alkohol idag.

Min relationen till alkohol har varierat genom åren och debuten var ganska så tidig. Fy fy fy alltså vad man i tonåren inte är mogen nog att hantera alkohol punkt och slut. Vi festade på ganska friskt och jag gjorde det ända fram tills jag träffade livets kärlek, Carlos.

Som vuxen har jag tyckt att det kan vara gott med vin eller champagne till maten. Och som festlig dryck. Avkopplande och skönt. Lite vin på en fredag för att fira in helgen och slappna av.

Men när jag blev gravid med Juno så funderade jag kring just helgkonsumtionen av alkohol. Och kom fram till att jag tycker att livet utan är mycket härligare. Jag vill liksom inte känna att det är härligt och avkopplande att smutta vin på en fredag. Jag kan ju bara tala för mig själv men alkohol påverkar mig. Den förstärker mina känslor även om vi talar om en liten mängd. Och jag vill inte vara extraglad, supergullig, känslosam eller fnittrig på grund av alkohol. Det är jag ju utan. Glad, känslosam och skrattig. Njuter livet och kan definitivt koppla av. Men utan ett medel som förstärker känslorna. Det behövs liksom inte. Och SÅ underbart gott tycker inte jag att det är med alkohol. Tack livet för äppelmust liksom. Där snackar vi  g o d dryck.

Jag är mamma till fyra barn i åldrarna 2-14. Jag vill  a l l t i d  vara pålitlig och 100% närvarande gentemot barnen. I mitt humör, i min glädje, i vår vardag och ja i allt. Jag vill kunna hämta barnen närsom eftersom vi bor på landet. Att ha som ursäkt att jag druckit ett glas vin och inte kan hämta är ingen okej ursäkt för mig.

Idag lever vi även med diabetes i familjen. Elle behöver ha föräldrar som är 100% skarpa i sinnet dygnet runt. Hade jag inte bestämt mig för att inte dricka alkohol innan så hade jag definitivt gjort det nu. Jag skulle inte ha vågat ta ett glas vin. Tänk om något skulle hända och jag inte kan köra bil eller råkar bli trött och inte är tillräckligt skärpt när jag korrigerar med insulin på natten…?

Kanske smuttar jag på champagne en vacker dag vem vet. Men just nu, så finns det inget härligt med alkohol alls känner jag och lever helt utan.

Ah just Carlos har egentligen aldrig druckit. Kanske smakar på en öl var tredje år eller så. Den nivån.

Att alkohol ställer till det för många barn är ett faktum och det kan vara allt från små små nyansskillnader i tonläge och blick till faktiskt helt hemska fruktansvärda upplevelser. Åh visst tänker man alltid lite extra på små som far illa i juletider?

 

Hur tänker ni kring alkohol?

Puss!

Julia

 1. Tänker EXAKT lika! Kanske pga extremt dålig relation till alkohol under uppväxten med en alkoholiserad pappa så redan i tonåren gav liksom alkoholen mig ångest. Aldrig känt något behov att dricka för att kunna ha kul eller för att kunna ställa mig på ett dansgolv etc. Efter att jag fick barn känner jag också att jag alltid vill kunna vara här och nu till 100% om något skulle hända osv. Det tråkiga tycker jag bara alltid har varit hur man måste försvara sig för att man INTE dricker, främst när man var ute då men även på julfester på jobb och sånt.

  Ha en fortsatt fin julhelg!

 2. Åsa skriver:

  Bra att du tar upp detta viktiga ämne. Jag känner likadant, vi bor också på landet och jag vill alltid kunna åka och hämta tonårsbarn som vill hem på natten.
  Julkramar till dig!

 3. Emmy skriver:

  Jag har samma förhållning till alkohol. Med fyra barn i familjen kan jag inte släppa skärpa och kontroll mer än att några gånger per år smaka på lite vin eller bubbel då vi är bortbjudna. Jag blir varm om kinderna av bara några klunkar vin så där känns gränsen definitivt.
  Kram och god jul!

 4. Ja som ung festade man ju på. Och som vuxen vid fest och så, köpte nån cider till bastun och då jag hade ledig. Men tulla en dag ja blir det fyra år så beslör jag att inget mer, jag behöver det inte för att skappna av. Vem vet kanske jahg nån dag tar ett glas vin. Man behöver inte alkohol för att koppla av.. God Jul Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..