Loppisåret 2019!

Men åh vad jag har fyndat under året som gått. Jag älskar själv att ta del av andra människor loppisfynd så vi tar en titt på mina jag gjort under året. Det brukar ge lite nya uppslag och ideér att ta med sig när man själv besöker loppisar.

img_1215-tile

Året började såhär. Tycker om allt ett år senare förutom en pryl som jag lämnat vidare. Pojkhuvudet. Älskar både figurer och statyer men den känns lite trist och massproducerad.

img_1297

I februari fyndade jag en ram i papp med violer på. Ungefär hur söt som helst. Måste sätta i en bild i den!

dsc_9985-tile

img_1620-tile

dsc_0154

dsc_0148

dsc_0111-2

batch_dsc_0118

Mars bjöd på årets tavelfynd. Och ja de var verkligen en loppismånad med god utdelning som ni kan se. En pärla från 40-talet med Dahlior. Och min kärlek för tenn väcktes till liv med ett ljusstaksfynd. Det blev även fyra småmöbler som är så tacksamma att placera. Sängbordet och avlastningsbordet fick flytta till Gotland.

Lite vanligt småkrims som är oemotståndligt fick avsluta marsmånad. Kökshanddukar är alltid en bra ide. Så otroligt fin kvalite på äldre textilier.

dsc_0727

I april kånkade jag in ett tungt skåp som idag rymmer Junos alla kläder. Ett spegelskåp i jugendstil. Stor favvis.

dsc_1381

batch_dsc_1364

Våriga fynd i maj. Blomkrukor och en blommig pall. Man är liksom sugen på allt som har med blommor att göra i maj, visst?

dsc_2192-2-tile

batch_dsc_2277-2

dsc_2259-2

batch_dsc_2262-2

I juli blev det en blandad kompott av fynd på Gotland såväl som på fastlandet. Bedårande klänningar, en underbar vas, textilier, en lampa och lite till. Gotlands loppisar är de allra bästa. Älskar. Och det fyndet som jag aktivt letat efter. En äggdelare. Så glad att jag hittade en exakt likadan som gått sönder här hemma ( äldre från Lagerhaus ).

dsc_2485-2-tile

batch_dsc_2520-2

Alltså jag får nästan ont i hjärtat av Gotlandslängt när jag ser dessa bilder. Och hur tänkte jag som lät alla vackra speglar bo kvar där? Saknar ju… Det blev uppenbart många speglar och korgar för min del under sommaren. Men så himla fint att inreda med tycker jag. Och linneskåpet som står i sovrummet. Älskar den så mycket.

dsc_2909-2

dsc_3236-2

Höstfynd blev serveringsvagn och en staty. Serveringsvagnen är en av mina finaste ägodelar tror jag. Är de någon som sett en liknande och har koll på årtal? Skulle vara så spännande att få veta. Jag gissar 40-50 tal men vet verkligen inte.

batch-dsc_0245

Decemberskatterna med ganska så tydligt vintrigt tema på några av sakerna i alla fall.

Det var allt. Åh vad jag ser fram emot alla härliga loppisturer under 20-talet!

 

Hoppas ni har en riktigt härlig fredag? Själv ska jag iväg på bio och se Frost. Tror det blir en succé faktiskt. Juno och Belle är pepp!

puss

Julia

 1. Lina skriver:

  Tack för en superfin blogg! Blir såå inspirerad. Måste fråga dig vilka jeans du använder? Gott Nytt År! ⭐️

 2. Therese skriver:

  Vilka fantastiskt ljuvliga fynd! När jag ser bilderna med grönska och solljus dör jag nästan av längtan efter ljusare tider… fy vad denna höst/vinter varit grå och mörk. Jag har inte varit på loppis på evigheter, vill du ta en lunch och loppis i jan/feb? 😽 kram!

  1. juliak skriver:

   Supergärna! Hör av dig😽

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..