I annonssamarbete med K-RAUTA

Projektplanering och bygge pågår!

DSC_0322

Hej från K-Rauta i Södertälje!

Carlos och jag är påväg in för att träffa Johan.

DSC_0325

I väntan på Johan + en kopp kaffe.

DSC_0328-tile

Nuså. Johan är på plats och vi är redo!

batch DSC_0333

För lite projektplanering. Johan är nämligen en projektplanerare och en riktig expert inom området.

Visste ni att K-Ruta erbjuder alldeles kostnadsfri projektplanering?

Vi är ju ena riktiga ”Det här fixar vi själva” typer men i ärlighetens namn så behöver man ändå allt som oftast någon form av hjälp med sitt projekt.

Och det får man hos K-Rauta.

Det är superlätt att boka tid med en Projektplanerare via hemsidan och tjänsten vänder sig till alla som har ett projekt. Oavsett om man är i planeringsfasen, mitt i projektet eller närmar sig slutet.

DSC_0341-tile

Vi berättade för Johan om vårt pågående projekt Punchverandan. Vi bollade våra tankar kring val av golv, uppvärmning och huruvida vi ska ha plåt eller tegeltak.

Därefter gick vi vidare till färgavdelningen.

DSC_0340-tile

Och där fick vi lära oss mängder! Färglära helt enkelt och det är ju ett så oerhört spännande men svååååårt tycker jag.

DSC_0351-tile

Jag blir faktiskt löjligt lycklig bland alla underbara färger.

DSC_0347-tile

Mmmmm Mohair blev jag förälskad i. Nu tror jag att vi skippar den bedårande blekrosa nyansen i just punchverandan men vem vet, kanske målar jag en möbel i rosa till våren…

batch 2DSC_0350

 

Vi lyckades nog bestämma oss men för att vara på den säkra sidan så blev det ett par provburkar först. Det är mitt viktigaste och bästa färgtips. Provmåla. Och provmåla igen och igen tills det känns helt hundra. Lev med provmålningen en tid, i olika ljus och väder.

DSC_0369

Väl hemma arrangerade jag ett mooadboard som är ett så bra sätt att skapa den rätta stämningen på.

batch 1DSC_0375

 

Man får en fin överblick och ser tydligt vilken känsla man är ute efter i sitt projekt.

DSC_0371-tile

Precis bredvid mig till höger från där jag sitter kommer utgången till punchverandan att vara.

DSC_0428-tile

Vi kommer att välja ett gediget trägolv.

DSC_0415-tile

Och färg från Beckers. Det lutar åt samma nyans av grått som i resten av köket och vitvita snickerier men jag återkommer med detaljerna kring färg framöver.

DSC_0434

Projektplaneringsgenomföraren hehe! Åh vad min Carlos är duktig alltså. Det är så kort startsträcka från idé till genomförande och jag älskar den egenskapen.

DSC_0433

Bygge av punchveranda pågår!

 

Jag kan varmt rekommendera er att ta kontakt med en Projektplanerare hos K-Rauta. Mötet vi hade var oerhört värdefullt och vi landade i några viktiga beslut vi funderat kring. Bland annat golv samt uppvärmning.

 

Hos en Projektplanerare kan man få hjälp med följande:

Inspiration och vägledning

Har du en idé för ditt bygg- eller renoveringsprojekt som du vill få hjälp med att visualisera? Projektplaneraren hjälper dig att konkretisera idén, göra rimliga beräkningar, ta fram bilder och ritningar så du kommer vidare i planeringen.

Rådgivning och bollplank

Våra Projektplanerare har koll på bestämmelser och byggnormer, vad som ska utföras av en fackman och när det krävs bygglov. Ett möte kan ge dig insikt i kostnaderna för renoveringen redan i uppstarten, men även hjälp på traven om du fastnat halvvägs in.

Mängdberäkning och materialval

Hur många liter färg behöver jag för att måla om huset? Hur räknar jag ut mängden klinkers till badrummet? Ska det vara matt, halvmatt eller blank färg i fönsterkarmarna? Allt detta kan Projektplaneraren hjälpa dig med. Givetvis får du även en offert så du vet vad det kommer att kosta.

Klicka vidare till K-Rautas hemsida HÄR där du kan se om det finns en Projektplanerare på ditt närmsta varuhus och vilka tider som finns tillgängliga.

 

Fortsättning följer på projekt punchveranda…

Puss!

Julia

 

 1. Så härligt när du tipsar.. Är glad att jag får hjälp i många frågor 🌝 Ska måla min kökssoffa rosa ( häpp). Rosafärgen du visade är jättefin, kommer du ihåg nummret? Tack för din underbara blogg..🌷🥰

  1. juliak skriver:

   Den heter Mohair och kommer från beckers, så mycket vet jag 🙂 KRAM Ps, finns på K-Rauta om inte annat!

 2. Jag veeet att du inte vill ha kommentarer som denna men måste ändå få förmedla min åsikt. På allvar Julia, var och vart annat inlägg ör ju ren och skär reklam. Snacka om köphets. Jag tycker det är ledsamt för det är inte alls vad jag tycker att du och din blogg stod för. Både du och blogg kändes genuint äkta. Nu vet jag inte vad jag ska tycka och tro. Vad är du och vad är sant som skrivs, är det bara ett betalt samarbete (som givetvis är en del av din lön, det har jag mfl förstått) som ska lura oss att konsumera?! Väldigt tråkig utveckling och jag tror bloggar kommer att ”dö ut” för att folk tröttnar. Och blir det verkligen några ökade vinster för företagen eller kommer de dra tillbaka sina samarbeten, folk blir ju bara irriterade och kan väl ändå inte på det här lureri-grejen typ ”Hur man bäst tar hand om vinterhy, jag älskar att spara tid” osv osv osv… allt för att få oss konsumera mera. Riktigt trist faktist!
  ☹️Vänligen Linda

  1. juliak skriver:

   Hej, det här är ett av alla mina stolta samarbeten och betyder lite extra för mig då jag fått äran att vara K-Rautas ambassadör i sex månader framöver. Reklam är nödvändigt för att finansiera det icke kommersiella innehållet i mina kanaler. Alternativt måste den som vill ta del av det betala ur egen ficka. Samtliga inlägg, vare sig det är reklam eller inte gör jag hjärtligt och med stor omsorg. Vänligen Julia

 3. Monika skriver:

  Lite fascinerande, på papperet du skrivit och visar på bild har du skrivit ”punschveranda” som det heter men när du skriver om bygget i bloggtext skriver du punchveranda. En bagatell men ändå.
  Kram Monika

 4. Men, så spännande det ska bli att följa det här projektet!
  Och så roligt att lilla Pajala byn Lovikka förärats med en egen grå färgnyans.

  1. juliak skriver:

   Vad härligt att du ”hänger med” på projektet 🥰

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..