ANNONS

Kalasglimtar!

/

Ett stycke bildkavalkad från Junos 3-års firande!

DSC_0336

Juno fick bland annat en Elsa docka, pennor med ett block, två böcker och en tröja. Fint att slå in paket med tyg tycker jag.

DSC_0513-tile

Alla samlade!

DSC_0378

Grattis Juno! Girlangen kommer från Rifle Paper. Så söt.

DSC_0382-tile

Den allra mest underbara storasyster man kan tänka sig, Belle! Alltid redo för fika för övrigt. Älskling.

DSC_0384

Färsk frukt eller bär är alltid en god idé att servera på kalas. Fräscht!

DSC_0394-tile

Födelsedagsflicka! Knästrumpor är de sötaste jag vet om.

DSC_0393-tile

En till god idé är att servera smörgåsar också. Så det blir lite lagom av sött och salt. Jag bakade i vanlig ordning det HÄR brödet.

DSC_0387

Vårigt och pastelligt. Hade sådan tur med körsbärskvisten jag tog in. Blommade perfekt till Junos födelsedagshelg.

DSC_0438-tile

Ganska trist att vänta.

DSC_0407

Men värt ändå. Junos favvischoklad är Geisha!

DSC_0395

Delikata semmelmuffins. Receptet finns HÄR för er som vill prova.

DSC_0404

Vit prinsesstårta med tre rosa rosor förstås. Beställde ett par från Maxi i Haninge vars konditori är himla bra.

DSC_0464

Stor tjej. Men förevigt familjens minsting.

DSC_0479

Juno ÄLSKAR skickade koftor. Äntligen. Såhär fyra bara senare.

DSC_0503

Här har vi det bästa Juno vet om just nu. Elsa!

DSC_0507

Så himla fina presenter. Megastora tomtebloss, dockkläder, docka, skor och nagellack. Vad mer kan man ens önska sig?

DSC_0517

Så glad för dessa människor.

DSC_0498

Carlos och Elle!

DSC_0390

Mjuksega bärkakor. Mums! HÄR finns receptet.

DSC_0389

Sådärja. Då var årets allra första födelsedag firad!

Här kommer receptet på morotskakan på bilden ovan som på riktigt var försvinnande god. Orginalreceptet tillhör Rosendals Trädgård ( såklart de har ju den bästa morotskakan i världen ) men jag har plockat bort nötterna och gör frostingen lite annorlunda.

R O S E N D A L S   M O R O T S K A K A

Ingredienser:

Kaka

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
  • 4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)

Frosting

  • 200 g smör
  • 200 g färskost eller annan naturell färskost
  • 3 dl florsocker
  • pressad juice och rivet skal från 1 citron
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.
Kaka- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Frosting- Låt smöret bli mjukt i rumstemperatur. Vispa fluffigt med övriga ingredienser. Bre frostingen på kakan när den har svalnat. Dekorera med bär eller blommor!

puss

Julia

8
80

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00