Kalasglimtar!

Ett stycke bildkavalkad från Junos 3-års firande!

DSC_0336

Juno fick bland annat en Elsa docka, pennor med ett block, två böcker och en tröja. Fint att slå in paket med tyg tycker jag.

DSC_0513-tile

Alla samlade!

DSC_0378

Grattis Juno! Girlangen kommer från Rifle Paper. Så söt.

DSC_0382-tile

Den allra mest underbara storasyster man kan tänka sig, Belle! Alltid redo för fika för övrigt. Älskling.

DSC_0384

Färsk frukt eller bär är alltid en god idé att servera på kalas. Fräscht!

DSC_0394-tile

Födelsedagsflicka! Knästrumpor är de sötaste jag vet om.

DSC_0393-tile

En till god idé är att servera smörgåsar också. Så det blir lite lagom av sött och salt. Jag bakade i vanlig ordning det HÄR brödet.

DSC_0387

Vårigt och pastelligt. Hade sådan tur med körsbärskvisten jag tog in. Blommade perfekt till Junos födelsedagshelg.

DSC_0438-tile

Ganska trist att vänta.

DSC_0407

Men värt ändå. Junos favvischoklad är Geisha!

DSC_0395

Delikata semmelmuffins. Receptet finns HÄR för er som vill prova.

DSC_0404

Vit prinsesstårta med tre rosa rosor förstås. Beställde ett par från Maxi i Haninge vars konditori är himla bra.

DSC_0464

Stor tjej. Men förevigt familjens minsting.

DSC_0479

Juno ÄLSKAR skickade koftor. Äntligen. Såhär fyra bara senare.

DSC_0503

Här har vi det bästa Juno vet om just nu. Elsa!

DSC_0507

Så himla fina presenter. Megastora tomtebloss, dockkläder, docka, skor och nagellack. Vad mer kan man ens önska sig?

DSC_0517

Så glad för dessa människor.

DSC_0498

Carlos och Elle!

DSC_0390

Mjuksega bärkakor. Mums! HÄR finns receptet.

DSC_0389

Sådärja. Då var årets allra första födelsedag firad!

Här kommer receptet på morotskakan på bilden ovan som på riktigt var försvinnande god. Orginalreceptet tillhör Rosendals Trädgård ( såklart de har ju den bästa morotskakan i världen ) men jag har plockat bort nötterna och gör frostingen lite annorlunda.

 

R O S E N D A L S   M O R O T S K A K A

Ingredienser:

Kaka

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk riven muskotnöt
  • 2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
  • 4 dl rivna morötter (4 dl rivna morötter motsvarar ca 250 g oskalade)

 

Frosting

  • 200 g smör
  • 200 g färskost eller annan naturell färskost
  • 3 dl florsocker
  • pressad juice och rivet skal från 1 citron
  • 2 tsk vaniljsocker

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.
Kaka- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Frosting- Låt smöret bli mjukt i rumstemperatur. Vispa fluffigt med övriga ingredienser. Bre frostingen på kakan när den har svalnat. Dekorera med bär eller blommor!

 

 

puss

Julia

 

  1. Helena skriver:

    Hej fina Julia!

    Vilket otroligt härligt kalas!🥰
    Du tar så fina bilder! Jag har en fråga ang att tömma min systemkamera på bilder och föra över dom till ett minne… Vad är bäst? Hur gör du och vad rek du?

    Kram Helena 🌸

    1. juliak skriver:

      Åh vad glad jag blir, tack 🥰 Har ett kasst system. Allt finns i datorn. Tänkte förstå mig på I cloud som ju verkar toppen. 🥰

  2. Lisa skriver:

    Vad underbart mycket fint, mysigt och gott ni har ordnat!
    Världens sötaste 3-åring har ni också!

  3. Linda skriver:

    Vill bara varna om de där stora tomteblossen. Våra övertände så min mans hand började brinna. Vi vet inte varför det blev som det blev och när vi kontaktade tillverkaren så hade de aldrig hört talas om det tidigare heller. Det var fruktansvärt otäckt, men vi är tacksamma att det inte var något av barnen som höll i det.

    1. juliak skriver:

      Neeeej vad hemskt! Hoppas allt gick bra till slut. Vi har redan tänt alla det gick bra ❤️

  4. Hanna skriver:

    Vilket underbart kalas och superfint uppdukat. Ert hem passar verkligen i kalasskrud.

    1. juliak skriver:

      Åh vad gullig du är, tack 🥰

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..