ANNONS

Att skapa!

/

batch 2DSC_0271

Är det bästa jag vet om!

Märkligt att jag inte prioriterar mer tid på det tycker jag själv faktiskt…

På ett sätt skapar jag ju oerhört mycket i mitt jobb men en hel del är styrt med ganska strikta ramar att förhålla sig till. De gånger jag får fria händer är jag som allra lyckligast.

Hursomhelst. Idag ska jag visa er vad jag tycker om att skapa med för material. Jag är varken skolad eller särskilt erfaren. Bara väldig lycklig när jag får pyssla med mitt. Skapade mycket som barn men sedan blev jag vuxen ganska snabbt och mitt eget familjeliv tog vid.

batch 2DSC_0303

Lera– Det här är så härligt. Att få sätta fingrarna i mjuk lera som formar sig efter händerna. Väldigt roligt att skapa med lera tillsammans med barnen! Ett tips är att låta leran torka långsamt under en bit plastfolie.

batch 2DSC_0291

batch 2DSC_0298

batch 2DSC_0293

Texta – Det här är min bästa grej. Vet ni att när jag gick i skolan så var jag nog den enda som in i det sista textade mina arbeten. Det där med dator var icke min grej. Hursom, mina omdömen löd alltid på samma vis.

”Julia, vilket fantastiskt vackert utformat arbete. Men, du måste fokusera mer på själva innehållet. ”

Jahopp…det var ju min räddning och på så vis jag kunde plåga mig igenom kemilektionerna bland annat. Genom att få göra fint. Så himla mycket Julia även idag.

Jag har ingen särskild metod för mitt textande utan har en alldeles personlig mix av skrivstil och vanliga bokstäver. Skulle vilja utveckla den mer till en riktig skrivstil tror jag. Är inte helt nöjd med mina b:n och d:n alla gånger. Jag använder oftast vanliga markeringspennor när jag skriver som är SUPERtunna. Mindre än en halv millimeter. Så fint det blir så tycker jag! Vanlig blyerts är också oerhört vackert.

batch 2dsc_0310

batch 2DSC_0273

batch 2DSC_0288

batch 2DSC_0278

Akvarell – Svårt. Vackert. Frustrerande. En genväg är akvarellpennor. Ni vet träpennor som man ritar med och sedan penslar man pappret med vatten. Jättehärlig teknik.

batch 2DSC_0287

batch 2DSC_0283

batch 2DSC_0290

batch 2DSC_0282

Akryl – Mmm kanske det jag ägnar mig allra minst åt. Men en härlig stilleben av akryl är inte fy skam. Jag har inte så många olika färger utan blandar ihop mina egna kulörer och nyanser. En konst i sig men roligt att prova sig fram.

Allt mitt material köper jag i vår underbara lokala konstnärsbutik Konstatera. Jag vet att de även har en webshop.

Hoppas ni också vill prova? Att skapa handlar mycket om själva processen. Känslan i den.

Och är man sugen på att få ett resultat man blir nöjd med så finns bara en endast sak att göra. Öva! Övning ger färdighet ni vet.

puss

Julia

8
96

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00