ANNONS

Måndagslistan!

/

Hej vännerna och nya veckan!

Vi börjar den som alltid, med en liten måndagslista.

Helgen som gick!

IMG_2929

Jag plockade in en körsbärskvist.

IMG_2931

Och fick den här bilden skickad från Gotland. Vi har ganska många fruktträd i vår trädgård.

IMG_2928

Och så kom även den här bilden. Från Belles rum!

IMG_2923

Hemma i Björsta blommar det.

IMG_2925

Ett överdåd av vårblomster skulle man kunna säga.

IMG_2922

Löken tittar upp i kökslandet.

IMG_2927

Och jordgubbarna blommar snart.

IMG_2933

Paradrabatt!

IMG_2932

Juno är en fantastisk hjälpreda. Stark och envis. Jag imponeras av henne.

IMG_2921

Doris! Vi har tre ankor som bor i farstun. Doris, Donald och Daisy. Gulligaste någonsin.

IMG_2934

En till hjälpreda. Isabelle! Också en stark tjej. Nu är rabatten redo för nya blommor. Det blir en grann mormorsrabatt.

IMG_2930

Lördagen blev ruggig och vi myste inne med levande ljus och jag rensade garderoben.

IMG_2924

Veckans planer :

Jobbresa till Gotland – Jag kommer att sova två nätter i vårt hus och vara på plats under en heldag för att jobba. Jag har fattat beslutet efter att noga tänka igenom det hela och jag kan inte lösa det på annat sätt. Jag ser en stor skillnad i att åka till Gotland på nöjestripp eller att åka till sitt alldeles egna hus under en mycket begränsad period för att man helt enkelt ska jobba. Jag ska vara superförsiktig och hoppas att jag inte råkar ut för en olycka och belastar sjukvården på ön. Jag vet att det är kontroversiellt men ibland får man tänka på helheten och att vi alla gör vårt allra bästa. Det handlar inte om att skapa tjusigt content till mina kanaler, flänga runt på ön och utsätta mig själv eller andra för risker utan om arbete som måste utföras på plats. Och den inkomstförlusten har inte jag möjlighet att ta i dessa tider. Jag är för övrigt SÅ lycklig för den här lilla resan och att få återse vårt hus…åh.

Visa er majträdgård, Gotlandhuset, dela ett mumsigt recept och tipsa om lite härliga skönhetsprodukter.

Jogga – jag joggar varje vardag nästan. Fin känsla.

Påta – Nu ska den stora rabatten bli färdig så gott som. Allt som skulle bort är bortbränt och nu återstår de roliga. Skapa!

Fira Morsdag – Jag ska nog baka en tårta och så önskar jag mig ingenting annat än en vacker försommardag i trädgården med hela familjen samlad.

batch 2DSC_0990

Ett mål!

Jag är en ganska försiktig människa. Konflikträdd och mjuk. Känner obehag av höga hårda röster, illvilja och osämja. Jag har även svårt att säga vad jag tycker.

Det här är något jag är väldigt medveten om och försöker aktivt träna på. Min mjuka sida vill jag leva med för alltid men nog måste jag kunna säga ifrån på direkten om något inte känns bra? Min man är min förebild. Bryr sig i n t e om vad andra tycker, hur andra tar emot saker och ting och skulle aldrig någonsin ta skit. Rak och ärlig. Åh vad jag uppskattar det. Och önskar mig en gnutta själv. Men det är svårt! Tips? Jag har chansen ganska snart tror jag att säga ifrån till en person som inte betett sig så snällt. Men jag går mest med en jobbig ont i magen känsla av att eventuellt behöva konfronteras…

dsc_3030-2

Känslan just nu!

Fin. Väldigt fin. Jag sitter snart på den gamla stentrappen under syrenträden på Gotland. Får andas, ta in och låta tankarna landa. Och det är försommar. Känslan är oslagbar, ännu en maj i mitt liv. Så tacksam!

dsc_2101-2

Tips!

Alltså ni MÅSTE göra det här. Lova mig det! Plocka en knippe med maskrosor och ta in doften. Alltså jag sätter en guldtia på att ni får exakt samma känsla som jag. Barndom, lycka och en trygg välbekant känsla. Jag har nog inte sniffat på maskrosor sedan barnsben? Åh vilken nostalgisk känsla det framkallade hos mig.

Det var allt för den här måndagen. Vi ses imorgon igen. Sköt om er.

puss

Julia

25
104

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00