ANNONS

En titt in i punschverandan!

/

Godmorgon från Björsta!

Nu stämmer inte borta bra men hemma bäst in på mig längre…i alla fall inte om man räknar med Gotland. Men det är ju också hemma nu så det är såklart därför jag delar på min kärlek till våra två olika hem. Jag är så lycklig över det här med Gotland. Känns som att fritidshus är livets bästa grej för mig. Jag älskar Gotland, och jag är till bredden fylld med energi efter vår lilla weekend där. Vill åka snart igen. Nåväl. Nu är vi hemma och det är söndag. Jag ska viga dagen åt att tvätta, förbereda vardagsvecka, promenera och ta dagen precis som den kommer med barnen. Bästa.

Har ni sovit gott? Hoppas det.

Jag knäppte några bilder på vår punschveranda för en kunds räkning och passade på att ta några till er också. Jag ska besvara de allra vanligaste frågorna jag får också så finns allt samlat här i ett enda inlägg. Praktiskt.

Okej, är i redo? Bildkavalkad kommer här.

batch 2DSC_1474 punschis

Här är öppningen. Tidigare var det bara vägg och ingenting där. Eller ja ett skåp stod där och så hade vi byggt en liten vägg med ett fönster. Minst ni kanske den?

batch 2DSC_1438 punschis

Vi kikar in!

batch 2DSC_1439 punschis

Carlos har snickrat en platsbyggd bänk. Där förvarar vi krisförrådet. Utfall att ni vet.

batch 2DSC_1440 punschis

Bänken är klädd i smal pärlspont från Sekelskifte.

batch 2DSC_1441 punschis

Socklarna kommer från Nacka Byggnadsvård.

batch 2DSC_1443 punschis

Golvet är ett plankgolv i furu från Moelven som finns på K-Rauta.

batch 2DSC_1444 punschis

Golvet är lutat och oljat. 50% vit lut, 50% grå lut och en naturell olja.

batch 2DSC_1445 punschis

Jag vet inte riktigt hur jag ska inreda här inne men just nu står en av mina vackraste möbler där. Och ja, jag har flyttat in mitt kontor i punschis det får jag väl erkänna. Det är så underbart att sitta där och jobba om dagarna. Så jag flyttar nog bort arbetsplatsen vi har i vardagsrummet så får hela de rummet bli ett vardagsrum med fler sittplatser framför TV:n.

batch 2DSC_1446 punschis

Kanske ställer jag borde åt andra hållet så kan man sitta och fika eller äta sin frukost vid bordet.

batch 2DSC_1449 punschis

Bordet kommer från Vintagevrån. En av mina favoritbutiker.

batch 2DSC_1450 punschis

Kannan köpte jag på Antikmässan med Isabelle. Undrar om det blir någon sådan nästa år…hoppas. Stolen är ett loppisfynd.

batch 2DSC_1452 punschis

Vi har målat med Beckers färg och koden är S-1500 N. Älskar den gråa nyansen.

batch 2DSC_1454 punschis

I fönstret hänger gardiner från La Living.

batch 2DSC_1455 punschis

Lampan som jag loppisfyndade för 5 kronor har fått en provisorisk skärm även den loppisfyndad. Jag skulle vilja ha en veckad blommig eller rutig skärm på den.

batch 2DSC_1456 punschis

Carlos bytte sladd på den så nu är den alldeles säker att använda.

batch 2DSC_1457 punschis

Alltsåååå…blir så lycklig av detaljer som denna!

batch 2DSC_1458 punschis

Prickiga gardiner ändå. Fast rutiga kanske skulle vara fint just i punschverandan…till sommaren? Om jag springer på något härligt tyg på loppis kanske.

batch 2DSC_1461 punschis

Pelargoner på rad. De får stanna kvar på fönsterbrädorna över vintern.

batch 2DSC_1465 punschis

Loppisfyndad kruka. Och filten på bänken kommer från Garbo & Friends.

batch 2DSC_1468 punschis

Uttag och strömbrytare i passande stil kommer från Schneider och finns på K-Rauta.

batch 2DSC_1469 punschis

Rutiga linnekuddar från Tambur Store.

batch 2DSC_1471 punschis

Min favvokorg. Från Gotland och butiken Fint & Fult. Där länge jag sådant som är på gång. Jobb som ska fotas, laptopen när arbetsdagen är slut och så. tycker om att ta fram och plocka undan. Små viktiga ritualer.

batch 2DSC_1475 punschis

Taket är även den klädd i pärlspont. Jag har hängt upp gardinerna med en gardinvajer.

batch 2DSC_1476 punschis

Lampan är min drömlampa. Från Svenskt Tenn. Där ska den hänga för evigt.

batch 2DSC_1477 punschis

På tal om lampor. Mitt tips är att verkligen göra ett djupdyk på loppisar i lampavdelningen. Ibland är en lampfot fin och skärmen sist och vice versa. Jag har en låda där alla fina lampdelar hamnar och så parar jag ihop.

batch 2DSC_1480 punschis

Platsbyggd förvaring är så himla trevligt.

batch 2DSC_1484 punschis

Tapeten innanför kommer från Borås tapeter, tillhör Linen kollektionen och är i nyansen Calm White.

DSC_1471 punschis

Våra fönster kommer från Bauhaus.

DSC_1471

Okej det var allt. Jag är som ni kanske anat i en djup och innerlig period av inredning just nu. Uppblandat med skönhet hehe. Mina favvogrejer just nu och då blir det mer av det här inne.

Njut söndagen!

puss

Julia

3
77

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00